5 tipp, melyet érdemes megfogadnod, hogy 2019-ben több profitod legyen

Vannak olyan módszerek, amelyek bevezetése már többször megfordult a fejedben, de valami miatt mindig elmaradt? Itt az ideje, hogy rendszerezd ezeket és láss neki beépíteni az életedbe. Könnyebben megy majd, mint gondolnád. Én mindig is az egyszerű szabályok híve voltam, ezek is azok.
bram-naus-200967-unsplash.jpg

A következő 5 egyszerű eszközzel garantáltan több profitod lesz 2019-ben. Lássuk!

1. Kezdd el követni azt, hogy melyik projektre és azon belül is mely műveletekre mennyi időt szántál!

A leghatékonyabb, ha van erre egy terved és mellé gyűjtöd a tény, azaz a megvalósult időmennyiséget. Kezdetben megdöbbentő eltéréseket látsz, de ez nem baj, hiszen most már tudod a valóságot, amelyet az árazásodba is beépíthetsz. Látni fogod hol van a legtöbb hozzáadott értéketek, mi az, ami időrabló, de anélkül az egész nem valósulna meg és még sok-sok következtetés levonására lesz egy szuper eszköz, ami ugye, hogy mennyire egyszerű?

2. Itt az év eleje, kérdezd meg a kollégáidat az éves céljaikról? Az se gond, ha egyedül dolgozol, a kérdést magadnak is felteheted.

Az egy alapelv, hogyha az egyéni célok összeérnek a vállalat céljaival, mindenki motiváltabban és hatékonyabban dolgozik nap mint nap. Ehhez persze ismerni szükséges az egyének, azaz a kollégák céljait és esetlegese eltérések esetén megtalálni a mégis csak közös pontokat. Tudom, hogy erre nehéz időt szakítani, pedig megéri, és az év első hónapja kiváló alkalom erre.

3. Vedd számba az elmúlt 3 évben legfontosabb vevőidet!

Az adatalapú döntéshozatalnak hatalmas irodalma van, de anélkül is, hogy elmélyülnél benne érdemes átgondolni, hogy mely adatok származó információk konvertálhatók szinte rögtön több bevételre, azaz több pénzre. Véleményem szerint ezek egyike a vevőink jobb megismerése. Ha olyan a vállalkozásod, amelyben fontos a személyes kapcsolat és bizalom, akkor ez egy kihagyhatatlan lépés. Nézd meg, hogyan például alakul a bevételi trend vevőnként, mely termékeket vették, tudod-e hogy mindennek mi az oka. Ha nem, érdemes megkérdezi őket és feltérképezni, mire is van szükségük 2019-ben.

4. Szervezz Új Évi Koccintás összejövetelt a főbb szállítóidnak, szolgáltató partnereidnek!

Tapasztalatom szerint érdemes rájuk több időd szánni, hiszen a vállalkozásod sikerességéhez ők is kellenek és messze nem olyan egyszerű megbízható beszállítót találni, mint sokak gondolják. Azon túl, hogy természetesen mindig azt szeretnénk, hogy gyorsabban, jobban és olcsóbban teljesítsenek nekünk, hasznos néha visszajelzést adni részükre is, hogy tudják, fontosak, számítunk rájuk és a céljaink megosztása építi a velük kialakult kapcsolat erősségét.

5. Szánj magadra időt, gondolkodj többet nyugodt környezetben!

Tudom, ez tényleg olyan, mint egy új évi fogadalom, de, ha eddig nem tetted meg, itt az ideje beépítened a napi vagy legalább a heti rutinodba. Ahhoz, hogy működjön elengedhetetlen beírni a naptárodba és nem a pihenő időd idejére, hanem munkaidőben, amikor még friss vagy. Nálam a két naponta másfél óra gondolkodás módszere vált be. Ezt azóta teszem, amikor az egyik nyaralásom alkalmával pár nap után azt vettem észre, hogy rengeteg céges ügyet máshogy látok. Rájöttem, hogy az egész csak annak volt köszönhető, hogy egy kicsit eltávolodtam a napi rutintól. Azóta ezt két naponta tudatosan megteszem, hiszen ki az, aki megengedheti magának, hogy 4 havonta vagy akár évente vegye csak észre azt, ami nagyon nem jól működik a cégében?

Kétségtelenül fel tudnék sorolni még legalább 10 tippet, de én elégedett leszek akkor is, ha ezt az ötöt megfogadod és örülsz a velük elért eredménynek. Hajrá!

süti beállítások módosítása