Te sem mersz árat emelni vállalkozóként?
Te sem mersz árat emelni vállalkozóként?

„Merjek-e árat emelni?” Ez a vállalkozók talán legnagyobb dilemmája az utóbbi egy-két évben. Pontosabban: „Merjek-e az inflációval és a beszerzési áraim növekedésével arányosan emelni?”

Te is rettegsz attól, hogy elveszíted a vevőidet, ha áthárítod az alapanyagok, a közvetített szolgáltatások, a rezsi, a munkabérek és az egyéb költségek növekedését? Nem vagy egyedül. A versenytársaid szintén ezzel küzdenek.

worried-pensive-woman-scratching-head.jpgImage by pch.vector on Freepik

...

Éves beszámoló: ne csak nyűgként kezeld!
Éves beszámoló: ne csak nyűgként kezeld!

Ha vállalkozó vagy, jó eséllyel szívből utálod a májust.

Nem a tavasz illatát és színesedő természetet, hanem az éves zárással és az adóbevallás készítésével járó kapkodást az utolsó pillanatban. A csontvázakat, amelyek ilyenkor esnek ki a szekrényből, mert egész évben ki sem nyitottad az ajtaját. És mindez a stressz és hercehurca miért? Hogy elkészítsd a beadandó „dolgozatot” állam bácsinak?

person-setting-their-new-year-goals-1920x1080.jpgimage by Freepik

Ha így gondolsz az éves ...

Cégeladás nagy haszonnal: 5 tipp, hogy sikerüljön
Cégeladás nagy haszonnal: 5 tipp, hogy sikerüljön

Olyan vállalkozás felépítéséről ábrándozol, amit 4-5 év múlva busás haszonnal eladhatsz? Már ki is nézted a paradicsomi szigetet, ahová elköltöznél? Vagy egy rövid pihenő után hozzálátnál a sokadik ígéretes ötleted megvalósításához?

photo_2024-04-16_19_37_34.jpegImage by Freepik

Az ügyfeleim jó része hasonló álmokat dédelget. Ha te is, akkor tarts velem: ebben a cikkben megosztok veled 5 kulcsfontosságú teendőt ahhoz, hogy a vágyad valóra válhasson.

 

1. Készíts ...

Hogyan kaphat hitelt a vállalkozásod?
Hogyan kaphat hitelt a vállalkozásod?

Vállalkozóként egy banki hitel igénylését úgy élheted meg, mintha szandálban másznád meg a Mount Everestet. A folyamat tele van önkényesnek tűnő akadályokkal, és körüllengi a titokzatosság. A hitelügyintézőtől pedig gyakran csak egy magyarázat nélküli elutasítást kapsz, ami után marcangolhatod magad. Miért nem volt elég jó a vállalkozásom nekik? Hogyan kaphatok hitelt a vállalkozásfejlesztéshez?

happy-couple-having-fun-while-online-shopping-home.jpgImage by Drazen Zigic on Freepik

Mire kapsz ...

Aki a jég hátán is megél: a sikeres vállalkozó 5 tulajdonsága
Aki a jég hátán is megél: a sikeres vállalkozó 5 tulajdonsága

Ha a Duracell nyuszinak és a faltörő kosnak lenne közös gyereke, biztosan sikeres vállalkozó válna belőle. Az üzleti siker egyik titka kétségtelenül az, hogy menni kell előre. Tűzön-vízen át.

Nem mondom, hogy könnyű. Ha könnyű lenne, mindenki sikeres vállalkozó lenne.

portrait-smiling-girl-holding-ice-skates.jpg

Image by gpointstudio on Freepik

Mit tud a kevés sikeres vállalkozó, amit a többiek nem? Én 5 tulajdonságot tartok különösen fontosnak. Van, aki ezekkel születik, de lehet tanulni, ...

Egy híres csődtörténet tanulságai
Egy híres csődtörténet tanulságai

Képzeld el a következőt: több mint 10 éve működtetsz egy vállalkozást, amely már milliárdos bevételt termel. Szép álom, igaz? Aki idáig eljutott az életben, az már nyugodtan hátradőlhet, sínen van. Vagy mégsem?

dollar-banknotes-tree-growing-white-pot_2.jpeg

Image by user6702303 on Freepik

Könnyű kisiklani

Az OPTEN céginformációs portálon megjelent friss közlemény szerint 2023-ban 271 olyan vállalkozás szűnt meg, amely az elmúlt öt év egyikében milliárdos árbevételt realizált.

Minden ...

Így vágj cégvásárlásba vagy cégeladásba
Így vágj cégvásárlásba vagy cégeladásba

A legtöbb vállalkozónak fogalma sincs, mennyit ér a cége. Sőt, azt sem tudja, hogyan kellene kiszámolni. Ezért aztán ha lehetőségük van megvásárolni egy másik vállalkozást, annak az értékét még annyira sem tudják megbecsülni.

A cégértékelés olyan feladat, amellyel vállalkozóként ritkán találkozol, viszont amikor szükséged lesz rá, akkor nagyon komoly a tét – akár eladóként, akár vevőként vennél részt a tranzakcióban.

Nem javaslom, hogy ...

Így készítsd el a vállalkozásod 2024. évi üzleti tervét
Így készítsd el a vállalkozásod 2024. évi üzleti tervét

Az üzleti tervezés olyan, mint a fogtömés. Minden vállalkozó retteg tőle, és a végsőkig halogatják. Amikor a fájdalomtól már nem tudnak aludni – és ezt szó szerint értem! –, csak akkor néznek szembe az elkerülhetetlennel. Néha túl későn. Mert amit meg lehetett volna úszni egy gyors fogtöméssel (azaz egy könnyed korrekcióval), abból gyökérkezelés (pl. leépítés) vagy foghúzás (felszámolás, csőd) lesz.

urhajos_blog.jpg

Image by catalyststuff on Freepik

Tudom, ...

Érthetően a vállalkozók adóinak változásairól
Érthetően a vállalkozók adóinak változásairól

Hallottad, hogy a túró rudi áfája 18 százalékra csökkent január elsejétől? A számos adóváltozás közül a legtöbben erre figyeltek fel a hírekben – no meg arra, hogy a lottónyeremény személyijövedelemadó-mentes lett.

Szuper hír mindkettő, de ha vállalkozóként olvasod a blogomat, akkor talán jobban érdekel, milyen téged és a cégedet érintő adóváltozásokkal kell számolnod 2024-ben.

broken-piggy-bank-having-band-aids_1920x1280.jpg

Fotó:  Freepik

Nem én leszek az első, aki összegyűjtöm ...

Karácsony előtti nagytakarítás a vállalkozásodban
Karácsony előtti nagytakarítás a vállalkozásodban

Tudom, kilométeres tennivalólistád van az évből hátralévő néhány napra. Karácsonyfa, bejgli, ajándékok, hogy a vállalkozásod tucatnyi apró-cseprő, de annál sürgősebb ügyeiről ne is beszéljünk. Ebben a cikkben mégis arra próbállak rávenni, hogy szoríts egy kis időt három nagyon fontos, átgondolandó témának, amelyek akár jelentősen befolyásolhatják a vállalkozásod 2023. évi eredményét.

thoughtful-man-spectacles-yellow-headwear-striped-jumper-has-creative-occupation-focused-stands-with-hands-crossed.jpg

Miért fontos, hogy még decemberben cselekedj, ha egyszer ...

süti beállítások módosítása