Hogyan készítsd el a vállalkozásod üzleti modelljét?
Hogyan készítsd el a vállalkozásod üzleti modelljét?

Ha már van egy letesztelt vállalkozói ötleted, amelyet el is kezdtél megvalósítani, egyszerre rengeteg feladat szakad a nyakadba. Akár új céget alapítasz , akár egy meglévőben hozol létre egy új üzletágat , érdemes részletes, jól strukturált üzleti tervet készítened. De mielőtt ezt megtennéd, azt ajánlom, hogy fogalmazd meg az üzleti modelledet.

Mi is az az üzleti modell, és miért jó, ha megalkotod?

bmc_v1.jpg

Az üzleti modell egyszerűen fogalmazva a ...

Így készítsd fel a vállalkozásodat a delta variánsra
Így készítsd fel a vállalkozásodat a delta variánsra

Vállalkozóként megszenvedted az elmúlt másfél évet? Kétségek között őrlődve várod, hogy ősszel milyen újabb nehézségek elé állít a koronavírus delta variánsának gyors terjedése?

Nem vagy egyedül.

23_viktor-forgacs-fcdqdjum6b4-unsplash.jpeg

Egy az idén júniusban publikált OECD-tanulmány szerint a járvány okozta hirtelen gazdasági visszaesés leginkább a kis- és középvállalkozásokat, illetve az induló vállalkozásokat sújtotta. 2021 tavaszára még bizonytalanabb helyzetbe kerültek, ...

Tudod, hol folyik el a pénzed a vállalkozásodból?
Tudod, hol folyik el a pénzed a vállalkozásodból?

Pezseg az üzlet, vannak vevőid, elfogadható a forgalmad, de amikor átnézed a hó végi könyvelést, megdöbbensz a költségeken. Ugyan, mi került ennyi pénzbe, és miért nem maradt több profit?

Ismerős a történet? Ha igen, nincs mese, szigorúan és szisztematikusan át kell vizsgálnod a vállalkozásod kiadásait.

Már azzal is sok más vállalkozást megelőzöl, ha megfigyeled és tudatosítod, hogy mire megy el a bevételed jelentős része. A leszűrt ...

Tudod, mi a különbség a gazdasági tanácsadó és a könyvelő között?
Tudod, mi a különbség a gazdasági tanácsadó és a könyvelő között?

Vállalkozóknak – főleg kezdő vállalkozóknak – korántsem egyértelmű, hogy milyen problémákkal fordulhatnak könyvelőjükhöz, és milyenekkel egy gazdasági tanácsadóhoz.

Mind a könyvelőd, mind a gazdasági tanácsadód azért dolgozik, hogy a vállalkozásod sikeresebb és eredményesebb legyen.

21_krakenimages-376kn_isple-unsplash.jpeg

A könyvelők is nyújthatnak sokféle szolgáltatást, de vannak olyan területek, amelyeknek mélyebb ismeretéhez másfajta képzettség és végzettség szükséges. Az ...

Mit tegyél a nyáron a 2021. évi üzleti sikereidért?
Mit tegyél a nyáron a 2021. évi üzleti sikereidért?

Az idei első blogbejegyzésemben javasoltam néhány szokást , amelyek vállalkozóként hasznodra válhatnak, mert gördülékenyebbé teszik az üzletmenetet . Emlékeztetőül fussuk át őket gyorsan: Gondold át a vállalkozásod hosszú távú céljait, készítsd el az éves üzleti tervét, havonta elemezd a céged teljesítményét, rendszeresen vizsgáld meg a finanszírozási költségeidet, és legalább havonta beszélgess a legfontosabb kollégáiddal!

Egyes kutatások ...

Így adózol a külföldi céged osztaléka után
Így adózol a külföldi céged osztaléka után

Az előző blogbejegyzésemben a vállalkozások társasági nyereségadójáról írtam a nemzetközi adózás vonatkozásában. Azonban ha külföldön vállalkozást indítasz, nemcsak azt kell tudnod, hogy a céged hol fizet nyereségadót, hanem azt is, hogy te mint tulajdonos hol és mennyit adózol majd a reménybeli nyereségből kapott osztalék után.

Annak meghatározásához, hogy egy vállalkozás hol fizet társasági nyereségadót, fontos tudnunk többek között azt is, ...

A nemzetközi adózásról kezdő vállalkozóknak
A nemzetközi adózásról kezdő vállalkozóknak

Manapság sokan költöznek végleg vagy ideiglenesen külföldre, illetve élnek kétlaki életet úgy, hogy közben szeretnének vállalkozásba fogni. Az is gyakori, hogy a külföldi tartózkodást csak pár évre tervezik, és utána visszaköltöznének Magyarországra. Ezek az élethelyzetek adózási szempontból is érdekesek, és sokszor korántsem egyszerűen megválaszolható kérdéseket vetnek fel.

Ha hasonló szituációban vagy, könnyen előfordulhat, hogy a vállalkozás ...

3 megfontolandó kérdés vállalkozásindítás előtt
3 megfontolandó kérdés vállalkozásindítás előtt

Az elmúlt másfél évben a szokottnál is többen kaptak kedvet a vállalkozásindításhoz. A környezetemben azt tapasztalom, hogy ez a trend a nyitással, a társas kapcsolatok élénkülésével újabb lendületet vett.

Egy vállalkozás elindítása azonban komoly, felelősségteljes elhatározás. Az életedet hosszú távra meghatározó döntés lehet. Mielőtt belevágnál, az üzleti szempontok mellett érdemes megfontolnod a következő 3 személyes, magánéleti kérdést is.

...
Vállalkozóként céget vennél, de nem tudod, mennyit ér?
Vállalkozóként céget vennél, de nem tudod, mennyit ér?

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy vállalkozóként lehetőséged lett volna megvenni egy ígéretesnek tűnő céget? Ha igen, akkor először valószínűleg azzal a problémával szembesültél, hogy fogalmad sem volt, mennyit érhet . Hallottad, hogy a tulajdonos szeretné eladni, de hogy a kért ár reális-e, azt nem tudtad felbecsülni. Ha nem vagy járatos a pénzügyekben, a cégértékelésben még annyira sem, akkor képtelenség is felmérni, mivel állsz szemben. Pedig egy ...

Hogyan készülj fel a vállalati hitel igénylésére?
Hogyan készülj fel a vállalati hitel igénylésére?

Vállalkozóként, vállalatvezetőként valószínűleg már te is gondolkoztál azon, hogy jól jönne több pénzügyi forrás. Különösen így van ez olyan időkben, mint a mostani. A járvány sújtotta világunkban visszaesett és belassult a gazdaság. Alacsonyabb likviditás vagy egy tervezett beruházás esetén felmerül a kérdés, hogy a vállalkozásodnak honnan lehetne több pénze? Az egyik lehetséges válasz a hitelfelvétel. A gazdaságélénkítő programok keretében ...

süti beállítások módosítása